Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır


kızlık zarı tedavisi nasıl olmalı

Kızlık zarı dikimi genital bölgeler konusunda uzman jinekolog hekimler tarafından yapılan bir estetik operasyon türüdür. Birbirinden farklı tekniklerin kullanılmasıyla yapılan kızlık zarı dikimleri,
·         Geçici kızlık zarı dikimi
·         Kalıcı kızlık zarı dikimi şeklinde iki farklı türde yapılmaktadır.


Geçici Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Bu tür talepler genellikle evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamış bireyler tarafından evlilik öncesi yapılmaktadır.  Oldukça basit bir müdahale sonrası onarılan zar, ilk cinsel ilişkide yeniden yırtılarak kan gelmesine uygun hale getirilir. Önceki yırtılmadan kalan doku parçalarının birleştirilerek dikilmesiyle yapılan geçici kızlık zarı dikimi evlilikten en az 1 hafta önce yapılmalıdır.


 Genellikle lokal anestezi verilerek yapılan ve yaklaşık 15 dakika süren bu tür operasyonlarda herhangi bir ağrı-sızı yaşanması söz konusu değildir. Bu tür uygulamalarda dikim yapıldıktan en fazla 3-4 gün sonra cinsel aktivite yapılmalıdır. Uzun süreli beklenmesi halinde kanamanın olmaması muhtemeldir.


Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?


Bu tür operasyonlarda ilk cinsel ilişkinin ne zaman yapılacağı çok da önemli değildir. Yapılacak ilk cinsel birleşmede zar yeniden yırtılarak kanamanın oluşması sağlanır. Kalıcı kızlık zarı dikiminde flep yöntemi ve mikrocerrahi tekniği kullanılmakta, her iki yöntemle % 100 başarılı dikim yapılabilmektedir. 


Flep yönteminde vajinanın arka tarafından kaldırılan doku parçasının nakledilmesiyle yapılan dikme işlemi, vajina daraltma uygulamalarında da kullanılan bir yöntemdir.
Mikrocerrahi yöntemi ise, önceden yırtılan zarın uç bölgelerinin kesilmek suretiyle düzeltilmesi ve zarın yeniden dikilerek onarılması işlemidir. Her iki yöntem sonucunda kızlık zarı yeniden oluşturulmakta, ilk cinsel ilişkide kan gelmesi sağlanmaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Flep Yöntemi (Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi) Ne Zaman Yapılır

Kızlık Zarı Dikim Fiyatları