Geçici Kızlık Zarı Dikimi Nedir?

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Nedir

Fizyolojik ve anatomik olarak hiçbir işlevi olmayan kızlık zarının yaşadığımız coğrafya ve kadının toplumdaki yeri göz önüne alınarak onarımı mümkündür. Bu onarım iki şekilde yapılmaktadır. Geçici ve kalıcı kızlık zarı dikimi/onarımı olarak adlandırılmaktadır. Cinsel birliktelikten önce 3 ile 7 gün arasında yapılan kızlık zarı dikimi geçici olarak adlandırılmaktadır. Süre bu operasyonlarda çok önemlidir. Operasyon sonrası maksimum 7 gün içerisinde birliktelik yaşanmalıdır. Çünkü yapılan dikişlerde verilen süre sonrası erime gerçekleşmeye başlar.

 

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Geçici kızlık zarı onarımı lokal anestezi ile yapılmaktadır. Operasyonun başarılı sonuca ulaşması tamamen doktorun becerisine bağlıdır. Kalıcı kızlık zarı onarımından farkı herhangi cerrahi bir kesinin olmamasıdır. Vajinanın içine, hemen kızlık zarının arkasına uygulanan dikişler cinsel birliktelik esnasında yırtılarak kanama yoluyla amacına ulaşır tamamen kızlık zarı bozulmasının emsalini yaşatır. Zarın dikimi jinekolojik muayene esnasında ancak anlaşılır.  Bu anlaşılmanın bile birliktelik sonrasında olması pek mümkün değildir.

 

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Sonrası Neler Yaşanır?

Operasyon sonrası hasta günlük hayatına hemen dönebilir. Operasyon süresi 15-20 dakikayı geçmez. Spor, yürüyüş hatta çalışma hayatına hemen dönebilir. Aynı gün içerisinde ilişkiye de girebilir. İşlem yapılan alanda hissedeceği hafif sızılarda ağrı kesici kullanabilir. Başarılı bir operasyon sonrası kanama kesinlikle meydana gelmez sadece cinsel birleşme esnasında olur. Cinsel birleşmenin 7 günü aşması halinde dikişler hızla eriyecektir. Operasyon sonrası zaman olarak iyi değerlendirilmelidir.

 

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Kimlere Yapılır?

Cinsel birlikteliği yakın olan kadınlara uygulanabilir. Sürenin daha uzun olması halinde kalıcı kızlık zarı dikimi önerilir. Aynı kadına birden fazla geçici kızlık zarı dikimi yapılabilir. Ama sık ilişki, düşükler, kürtaj ve doğumlara bağlı genişlemede vajina daraltma ameliyatı sonrası kalıcı zar onarımı yapılması önerilir.

 Detaylı bilgiler için : https://www.saglikguncel.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır

Flep Yöntemi (Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi) Ne Zaman Yapılır

Kızlık Zarı Dikim Fiyatları