Kızlık Zarı Çeşitleri

Kızlık Zarı Çeşitleri

Himen olarak da bilinen kızlık zarı kadınlarda farklılık gösterebilen bir vücut bölümüdür. Bu nedenle de kızlık zarı çeşitleri farklı isimler alır. Çok nadiren de olsa bazı kadınlarda kızlık zarı hiç bulunmayabiliyor. Bazı kadınlarda vajinal girişi tam olarak da kapatabilme özelliği sergileyebilir. Kızlık zarı çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:


·         Labial Hymen
·         Fibrialı Hymen
·         Dentiküler Hymen
·         Cribriform Hymen, (çok delikli şeklinde)
·         Crescent Hymen, (yarımay şeklinde)
·         Subseptat Hymen, ( yarım ara bölmeli şeklinde)
·         Septat Hymen, (ara bölmeli şeklinde)
·         Anüler Hymen, (yuvarlak halkalı şeklinde)


Bunların dışında hilal şeklinde, doğal çentikli, küçük delikli, saçaklı, kalıntı olmak üzere farklı zar çeşitleri de bulunmaktadır. Bu çeşitler kadınlarda görülen kızlık zararının ortaya çıkardığı önemli farklılıklardır. Bazı kadınlarda kızlık zarı hiç bulunmamaktadır. Yani doğuştan kızlık zarı bulunmayanlar da olabiliyor. Kişiler kendi kızlık zarlarının türünü saptayamaz. Bu durum ancak jinekolojik muayene sırasında uzman kadın doktoru tarafından saptanabilir bir durumdur.

 

Kızlık Zarının Özellikleri Nelerdir?

Kızlık zarı kadınların sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu zarlar istisna durumlar dışında tamamen vajinal girişi kapatmazlar. Az da olsa delikli olan bu zar adet sırasında kanın dışarıya çıkışına olanak tanır. Ancak bazı kişilerde imperfore hymen denilen durumla karşı karşıya kalınabilir. Kızlık zarı çeşitleri arasında bulunan bu tür kızlık zarının vajinal girişi tamamen kapaması olarak tanımlanabilir.

Tamamen kapalı olan kızlık zarı adet kanının dışarıya çıkmasına engel olabilir bu da genç kızlarda ilk adet dönemlerinin çok sancılı geçmesine sebebiyet verebilir. Karın şişkinliği ve şiddetli karın ağrısı ile kendini belli eden bu sorun basit jinekolojik ameliyat ile giderilebilen sorundur.

Kaynak; https://pozitifsaglik.com

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır

Flep Yöntemi (Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi) Ne Zaman Yapılır

Kızlık Zarı Dikim Fiyatları